Viljan att se graffiti – Både laglig och olaglig

Som alla vet finns det två typer av graffiti. Detta är den lagliga och den olagliga. I det fallet finns det alltså sanktionerad graffiti-målning, medan det finns den som kallas för klotter och vandalisering. Naturligtvis kan det vara så att den som inte alls var tillåten från början, också blir ett blickfång och kallas för konst av många. Hur som helst är det inte alla som vill ha detta på sina staket, murar, väggar eller andra platser. I det fallet kan ett val av en bra utomhusbelysning vara värt alla investerade pengar. Har du sedan också videobevakning, så kommer du alltid att kunna fånga förövaren. Utomhusbelysning kan också vara ett mycket bra val när du vill visa upp sanktionerad graffiti.

Belysning för att förhindra vandalism

Även om graffiti numera blivit klassat som en konstform, är det inte alla som uppskattar denna konst. Detta speciellt inte om det visar sig att målningen kommit på någon av de väggar som bildar ett hyreshus. Här kan du då se till att skydda dig lite bättre. Antingen skrämmer du bort konstnären med sprayburken, eller så fångar du i alla fall denne på bild under brottets gång.

I det fallet handlar det om utomhusbelysning, som finns i många olika former. När du vill ha den typ som skyddar och håller de som vill måla borta, handlar det om kraftigare och mera obehaglig belysning. Detta då många gånger i form av strålkastare, som har inbyggd rörelsesensor. Med andra ord 500 watt direkt i nyllet på vandalen. Detta kan du sedan komplettera med ett bevakningssystem, vilket gör att du som får oönskat klotter på din egendom, även kan fånga de som utförde detta på bild. Kanske får du inte ersättning i form av kapital direkt av dem, men de får i alla fall sitt straff.

När du vill belysa graffiti

Idag finns det mycket graffitikonst som är sanktionerad av olika kommuner i Sverige. Detta med anledning av att det också kan vara mycket vackert och stilfullt. För det mest handlar det om sanktionerad graffitimålning i våra storstäder. I det fallet är det naturligtvis Stockholm som står i centrum som det svenska ansiktet mot världen.

I det fall du verkligen vill visa upp denna konst på ett vackert sätt, så är kvällar det bästa för att den ska komma helt till sin rätt. Här kan du tänka dig en tunnel med väggmålningar, där utomhusbelysning i form av mjuka strålkastare sveper sitt ljus över de vackra konstverken. Helt enkelt skapas något magiskt på detta sätt, och dagens moderna människor har faktiskt lärt sig att uppskatta detta, utan att se det som något förstörande. Killen och tjejen med sprayburken har helt enkelt blivit lagliga.