Graffiti på containrar

Du som gillar graffiti kommer att finna denna konstform på många platser i Stockholm. Här är detta något som i första hand ses i tunnelbanan, på husväggar och som för det mesta utförs av ungdomar. När det talas om ungdomar menas det personer i åldrarna 18-35 år. Detta är åldern som de flesta måste äga för att komma upp i statusen att kallas för gatukonstnär. Nu är det inte bara husväggar och murar samt andra väggar som används när det handlar om denna konst. Här kan detta likaväl vara en vanlig albanza container som dekorerats med hjälp av konstformen graffiti.

Graffiti – Olagligt kladd som blivit erkänd konst

När du tänker tillbaka på alla de nyheter som tidigare påstått att graffiti var något som besudlade städernas gator, så är detta sedan länge förlegat. Idag har graffiti blivit en erkänd konstart sedan långt tillbaka. Här handlar det numera om skickliga artister inom sin genre. Dessa anlitas idag många gånger av både företagare och kommuner runt om i Sverige. Detta för att smycka olika väggar och hus med dekorativa och vackra motiv. Idag går det alltså att hålla sig inom lagens råmärken och faktiskt tjäna bra med pengar som graffitikonstnär.

Naturligtvis kommer det att finnas en baksida rörande detta område. Detta är då alla de målningar som fortfarande anses som kladd och vandalism. Här har då dessa skapats av människor som inte blivit anlitade att tillföra något. Detta betyder då att det precis som med många andra saker i samhället finns både en positiv och negativ syn på graffiti. Helt enkelt kan det vara så att graffiti på en container är något som betalats för. Här kan det då också vara ett konstverk i ögonen på någon som får betala dyrt för sina handlingar.

Vad tycker du själv om graffiti

Det finns många olika uppfattningar om graffiti. Ska detta vara något som kallas för konst? Är det tillräckligt många som utför denna gatukonst efter de regler som finns? Ja, frågorna är många och det hela kommer ned till vad du själv tycker som person. De flesta i dagens moderna samhällen har dock lärt sig att uppskatta detta som en konstform. Här kan det faktiskt vara så att den som skapat något som inte var sanktionerat från början, kan bli erkänd genom detta verk. Helt enkelt börjar graffiti många gånger på en olaglig banan, för att sedan utformas till en människa som anlitas för sina kunskaper.