Lugn dag på Örnberget

Idag blir det en lugn dag. Inga formella texter eller information om Stockholm, utan idag ska jag bara njuta av staden. Vädret är äntligen på topp och man kan faktiskt skippa både jacka och långbyxor. Planen var att dra ner till Tanto och grilla med vänner, men tyvärr verkar det som om alla är upptagna med annat.

Tyvärr är det lite så när man börjar bli äldre. Vännerna skaffar familj och barn och helgerna är liksom alltid fullspäckade med familjemys. Visst har jag blivit medbjuden ett par gånger, men att konstant behöva förflytta mig runt i en park är inte av intresse. Barn sitter inte stilla och så enkelt är det, men detta resulterar i att all packning och picknick och filten måste släpas till 5 olika platser under loppet av 4 timmar ute. Det är åtminstone så jag själv har uppfattat det.

Så idag är jag ensam, vilket på ett sätt är rätt skönt. I närheten av mitt hem ligger Örnberget, som är ett stort utkiksberg i Örnsberg/ Hägersten. Här samlas många människor för att ligga på klipporna och sola, men det finns även möjlighet att bada inom angränsande områden. Platsen är superfin, men inte speciellt barnvänlig, eftersom berget är hyfsat brant. Däremot är det perfekt att samla tankarna vid och skåda ut över det lugna vattnet. Winterviken ligger precis intill och där finns både cafe och möjlighet att hyra en kanot. Jag och en tidigare partner var gärna ute och paddlade, dock var detta mer av hennes intresse och paddlandet dog i i takt med relationen.

Man får inte glömma bort de mindre platserna i Stockholm, som faktiskt är riktigt vackra och fulla med skön och lugn natur.