Gå på gatukonstvandring genom staden

Street art behöver inte specifikt betyda graffiti, även om det är den vanligaste koppling. Gatukonst kan också vara i form av många andra vackra skapelser, t.ex. knitting, som går ut på att göra världen mer färgglad med hjälp av stickning.

Som jag tidigare nämnde så har Stockholm väldigt mycket att se när det kommer till gatukonst. Här kan man även boka en guidad tur genom olika former av gatukonst och det är allt från dekorativa fågelholkar, till massiva målningar på husväggar. Det är dock inte enbart bilder och målningar som kommer att visas upp, utan man kommer även att få höra en hel del om gatukonstens historia, varför den är så populär och vilka människor som gjort sig väl kända.

Missa inga guldkorn

Om du frågar mig så skulle jag helt klart säga att Stockholms gatukonst är ett riktigt bra turistmål. Däremot tror jag att det finns väldigt delade meningar om den saken och tänkte istället nämna några av de “attraktioner” och platser man bara inte får missa som besökare i landet och staden.

  • På första plats – Skansen! Om det inte är djur man är intresserad av så kommer man få en livs levande inblick i hur det var att leva i landet förr.
  • Kaknästornet – Kaknästornet finner du ute på Ladugårdsgärdet och är ett högt torn som man kan åka upp i. Här får du en grym utsikt över hela staden, samtidigt som du kan äta gott. Har du riktig tur kanske du även lyckas skymta någon riktigt snygg street art.
  • Stockholms skärgård – Ja, det är ett måste. Ge dig ut med närmaste båt, antingen genom att köpa biljetter till guidade turer eller hyr en egen, men ge dig ut!